divendres, 28 de maig del 2010

Alicia al país de les Meravelles!!


Un conill que sempre fa tard; un gat que desapareix deixant enrere l’enigma del seu somriure; una reina que vol tallar el cap a tothom; el món insòlit que apareix a l’altra banda del mirall… somnis i malsons d’una nena de set anys, amb tota la seva llibertat.
Aquest és en poques paraules el que s'ha de dir d'aquest gran llibre. Tots nosaltres a dins nostre tenim una Alícia.
Particularment a les dos ens ha agradat més la pel·lícula que el llibre, potser per la posició que ocupa la figura de l'Alícia en aquesta o potser per que els sombrer ens ha encisat. La raó no la sabem, però si que podem dir que al veure la pel·licula hem entrat a un món de somnis,
Molt sovint la gent no recorda el que somia, però si ho poguessim recorda segur que molt sovint somiarem estar en un mateix indret, del qual mai en voldriem sortir.
Pot ser aquests és el motiu pel qual no recordem el que somiem. Perque si ho recordessim potser no en voldriem despertar.

dijous, 13 de maig del 2010

L'illa de Maimés de Peter Pan

Alhora de llegir el llibre de Peter Pan hem sentit una mica d'enveja d'aquest fantàstic personatge. A una gran majoria de noslatres ens agradaria viatjar cap a un món on sempre poguessim ser infants, on la màxima preocupació que tinguessim es si avui menjariem carn o peix. Aquest món permet estancar-se en el món de l'infant, un món on cada dia s'enten com uan nova aventura, on les preocupacions no existeixen i on la felicitat la tens a tocar.
Aquesta és la raó per la qual hi ha tanta gent que no vol crèixer o vol quedar-se en una etapa de la seva vida la qual és força o molt satisfactòria per a ell. Aquesta gent que li succeiex això és diu que pateixen els síndrome de Peter, ja que eviten crèixer i per aquesta raó és comporten com infants.
A nosaltres dos ens agradaria tenir un illa com Maimés, en la qual puguessim refugiar-nos quan les coses no anessin tal i com nosaltres ens esperavem. També hem de confessar que una illa així ja la tenim, la veritat es que tothom la té. Potser no és una illa però és un racó en el qual pots oblidar els teus problemes ni que sigui per un moment.

Un dels llocs on pots evadir tots els problemes és a la NATURA.

dimecres, 12 de maig del 2010

D I D A C T I C O L I T E

En aquesta web mestres, professors i professores d’universitat creuen que les imatges representen una nova manera de llegir el món.

Mestres que volen innovar perquè l’escola ja no es troba en la mateixa societat que tenia fins ara i ha de respondre a noves demandes. Proposen un projecte d’innovació a l’aula mitjançant la projecció d’imatges narratives. Es combina els efectes de les tècniques audiovisuals amb la interacció verbal entre iguals i/o amb l’adult. Es crea un fòrum d’opinions personals sobre cada obra que neix a l’aula i s’expandeix a l’escola, la família o el món. Creiem en el món actual de les imatges i de la comunicació per molts canals i creiem també en la comunicació interpersonal, en tot allò que poden aprendre els uns dels altres quan exposenel que pensen.

El contingut de la pàgina combina el treball de llengua amb altres àrees del coneixement humà, incideix en el camp de l’educació de persones i ajuda a veure la lectura de la imatge com quelcom que cal incloure en la relació d’ensenyament/aprenentatge que produïm a les aules. També seran alumnes que participaran dels materials de la pàgina per aprendre i divertir-se en una situació d’interacció a l’aula i virtual a la vegada.

ABACUS

La web de la botiga Abacus on podreu trobar i comprar tots els llibres que hem llegit nosaltres i els que vosaltres vulgueu.

ESPAI DE LITERATURA INFANTIL I JUVENIL


Una blog on podreu trobar llibres i resenyes de la literatura infantil i juvenil.

dilluns, 3 de maig del 2010

C.S Lewis

Las obras de Lewis han sido traducidas a más de 30 idiomas, y ha vendido millones de copias a través de los años. Los libros que componen Las Crónicas de Narnia han sido los más vendidos y se han popularizado en el teatro, la televisión y el cine. Ejemplos de ello incluyen la serie de televisión de la BBC en 1988, la adaptación al cine de El león, la bruja y el armario en 2005, y la adaptación al cine de El príncipe Caspian en 2008. El éxito de estas últimas producciones ha llevado a iniciar los proyectos de adaptación de La Travesía del Viajero Del Alba, La silla de plata, y las Cartas del diablo a su sobrino.

En 1993, Richard Attenborough dirigió Tierras de Penumbra, película considerada su obra cumbre, que trata de la relación de C.S. Lewis con su esposaJoy Gresham, una historia que el guionista William Nicholson había llevado anteriormente a la televisión, en una producción que logró dos premios BAFTA.

Més informació